Opolski szlak cysterski - ziemia nyska
W 1990 roku Rada Europy z okazji 900. rocznicy urodzin św. Bernarda z Clairvaux, mistyka i głównego duchowego twórcy cystersów, widząc olbrzymie dziedzictwo...
Restauracja do niedawna nazywała się „Pod Aniołami” przeszła ona jednak „Rewolucje Kuchenne” Magdy Gessler. Obecnie w menu można znaleźć potrawy kuchni francuskiejoraz specjalne potrawy polecane przez Panią Gessler. Restauracja ma elegancki wystrój wnętrz oraz miłą obsługę. Kolejnym atutem są bardzo ładnie podane, smaczne dania.
W 1990 roku Rada Europy z okazji 900. rocznicy urodzin św. Bernarda z Clairvaux, mistyka i głównego duchowego twórcy cystersów, widząc olbrzymie dziedzictwo...
Multimedialna Trasa Turystyczna Twierdza Nysa w Bastionie św. Jadwigi – to widowisko światło – dźwięk w którym dawny jeniec (jego duch) opowiada o historii Twierdzy...